Een goed begin van uw vakantie

2013 - Caravan van het jaar - Elddis Avanté

10 oktober 2012

Elddis Avanté
Het is voor het eerst dat een puur Engelse caravan beslag weet te leggen op deze prestigieuze titel. Daarmee heeft Elddis dus een primeur. Nadat de juryleden zich uitgebreid hadden laten voorlichten over de bouwwijze (ook een primeur!), die Elddis sinds kort hanteert, stelden ze vast dat dit de geboorte betekent van een nieuwe generatie caravans.

Juryrapport
Elddis schakelde afgelopen zomer over op een andere manier van produceren. Die houdt in dat de honderden schroeven, die de verschillende delen van een caravan bij elkaar houden, vervangen zijn door lijm. Het levert niet alleen een interessante gewichtsbesparing op, na een uitgebreide testperiode is men er ook van overtuigd dat het de stevigheid en de waterdichtheid van de body ten goede komt. Dat het Elddis menens is, mag blijken uit het feit dat men maar liefst 10 jaar garantie op ‘Solid’ durft te geven. ‘Solid’, waarmee het lijmproject wordt aangeduid, staat voor Strong, Light & Dry. Hoewel de omschakeling naar lijm op de totale Elddis-productie van toepassing is, heeft de jury uit oogpunt van ‘prijs-prestatie’ gemeend, dat de Avanté hiervan het beste voorbeeld is. In de toch al indrukwekkende standaarduitrusting wordt namelijk o.a. de nieuwe elektrisch en met gas bedienbare underfloor-kachel van Whale en een flatscreen tv opgenomen.

Eervolle vermeldingen
Elk jurylid nomineert drie kandidaten. Als geen van die kandidaten meerdere stemmen weet te verzamelen, zou dat dus tot vijftien verschillende nominaties kunnen leiden. In de praktijk gebeurt dat echter nooit. De Elddis Avanté vergaarde dus de meeste punten, gevolgd door de Adria Astella Glam en de nieuwe Knaus Südwind. Deze caravans krijgen een eervolle vermelding bij de 2013-editie van de verkiezing.

Vakjuryleden
De vakjury van de verkiezing ‘Caravan van het Jaar 2013’ bestaat uit:
Frits Ronner ; namens de Nederlandse Caravan Club
Niek Schenk; namens het Algemeen Dagblad
Paul Descamps; namens Kampeertoerist
Willem Laros; namens Vakantiekriebels
Aad van der Poel; namens de Kampeer & Caravan Kampioen

Willem Laros

Vorige pagina

Caravantest