Een goed begin van uw vakantie

2015 - Tabbert Rossini

8 augustus 2015

Tabbert Rossini 490 DM 2,3: inclusief kinderkamer
2015 - Willem Laros
Het merk Tabbert kennen we vooral van de meer exclusieve caravan voor samen-reizenden die graag en vaak op stap gaan. Maar er zijn ook hele fraaie gezinsindelingen. We bekijken dit keer de Rossini 490 DM 2,3, een volbloed Tabbert met een kinderkamer.

We hebben er even op moeten wachten, maar nu is hij er weer: de Tabbert Rossini. De lijn Rossini is bij Tabbert ‘het instapmodel’. Volgens Tabbert zelf ‘spreekt de jongste telg van de Tabbert-familie met name kwaliteitsbewuste, beginnende caravanliefhebbers aan’. De uitrusting is standaard behoorlijk compleet. En het is een kwestie van smaak, maar ik vind de Rossini vooral ook erg mooi!

Zes indelingen
De lijn Rossini kent bij Tabbert zes indelingen tussen de 450 E en de 620 DM. Wij bekijken de 490 DM, maar stappen ook even de 540 E binnen. De 490 DM is bij uitstek een gezinswagen, met een stapelbed dwars achterin, direct links van de toegangsdeur. Er is een comfortabele slaapplek voor vijf mensen: twee in het stapelbed achter, twee op het tweepersoonsbed aan de voorzijde en één op de tot ‘twijfelaar’ om te bouwen dinette.

Tabbert staat voor kwaliteit, comfort en luxe. Het is verrassend te zien hoeveel caravan de Duitse fabrikant levert voor de prijs (vanaf €18.841,-). Met de extra’s kost het model dat wij hier bekijken €22.468,-.
Standaard heeft de koper zes jaar garantie op waterdichtheid, mits de dealer er jaarlijks een keer naar kijkt. Het onderstel is van AL-KO, inclusief de Premium uitdraaisteunen, de AKS 3004 stabilisatorkoppeling en de Trailer Control - ATC (!).
Al net zo standaard is het FFK dak, dat veel beter bestand is tegen hagel dan de traditionele beplating. De dakdikte is 33 mm, de wanddikte 32 mm, de bodem zelfs 47 mm: met de isolatie zit het dus wel snor.
De disselkast is voorzien van een aluminium bodem: de klep klapt in zijn geheel naar boven met behulp van gasveren. Zo wordt deze ruimte wel heel gemakkelijk toegankelijk.
Uniek is ook de verlichte (Tabbert) entree, volledig geïsoleerd trouwens. De toegangsdeur - met hierboven een LED voortentlamp - is voorzien van een raam, verduistering, afvalemmer, opbergvak en zekerheidssluiting. Deur en luiken zijn alle met één en dezelfde sleutel te openen.

Salem Esche
Heerlijk, dat lichte en ook tijdloze meubeldecor Salem Esche. Voor de stoffering kan de koper kiezen uit vier varianten. Zelfs als je gaat zitten ‘voel’ je wat Tabbert onder kwaliteit verstaat: gebruikt worden hoogwaardige zitkussens met extra hoge rugkussens. Op de bedden worden koudschuimmatrassen gebruikt. Onder het tweepersoonsbed ligt een lattenbodem, die met gasdrukveren omhoog wordt geholpen. Zo wordt ook de ruimte onder het bed van binnenuit bereikbaar. Natuurlijk is hiervoor ook aan de buitenzijde een bagageluik aangebracht.
In een gezinswagen zal ook regelmatig worden gekookt. Daarvoor hebben de bewoners de beschikking over drie gaspitten naast elkaar. Hiervoor blijft een bescheiden werkruimte op het aanrechtblad (in steenoptiek) over. Aan bergruimte geen gebrek: een kastje, grote laden - met soft-close sluiting - en een apothekerskast.

Ook in de techniek is alles dik in orde. Neem de stroom besparende LED-inbouwspots, de geoptimaliseerde stroomvoorziening (geen flikkeringen, constante lichtsterkte), de voorbereiding voor SAT-antenne en TV-kabel, de 350 Watt omvormer…

Deze Rossini is uiteraard het hele jaar te gebruiken. De Truma S3004 met ringverwarming houdt het interieur onder alle omstandigheden aangenaam warm. De waterleiding ligt tegen de ringverwarming aan: dat voorkomt bevriezen.

Degelijk
Hadden Tabberts in het verleden al snel iets kitscherigs, in de huidige generatie is daarvan totaal geen sprake meer. Als ik in trefwoorden de sfeer in deze Rossini zou moeten omschrijven dan denk ik aan warm, degelijk, comfortabel. En ja, kwaliteit. Dat voel je al als je een keukenlade opentrekt en weer dicht laat ‘vallen’.

Af fabriek voorziet Tabbert in een groot aantal opties. Zowel voor het chassis (bijvoorbeeld mover, reservewiel(houder), fietsendrager) als de opbouw (dakreling, hordeur, dakventilator, houtvrije opbouw). Nog meer opties: het wonen (inlegtapijt, comfortschotels onder het matras, beddensprei), de elektra (onder meer een buitenstopcontact met antenne-aansluiting, 12 V stopcontact, antennekabel bij dissel, verlichte entree, radio/luidsprekers), in de keuken (koelkastventilator, spoelbak/snijplank, houten vloerrooster in doucheruimte, niveau-indicatie schoonwatertank), airco, gewichtsverhoging en voortenten. Mogelijkheden te over dus!

Het model dat wij hier bekijken, met de Pesaro bekleding, is voorzien van een gewichtsverhoging tot 1700 kg (€410,-), het Premium exterieurpakket (o.a. reservewiel, aluminium wielen, disselafdekking), het Premium interieurpakket (o.a. rolhordeur, comfort slaapsysteem, extra kussens) en de Ambiënte verlichting.

Het gezin dat er graag enkele keren per jaar op uittrekt (voorjaar, zomer, herfst en wie weet ook naar de wintercamping in de Alpen) koopt met deze Tabbert Rossini een dijk van een caravan. Tijdloos, hoogwaardig en comfortabel. Voor jarenlang caravanplezier. En let op: een Tabbert houdt heel lang zijn waarde. Ook prettig, als de kinderen later niet meer meegaan en er wellicht ingeruild gaat worden.

Met dank aan Vinken caravans, Asten.

Knaus Tabbert GmbH
Tel: 0049 8583211 en www.knaustabbert.de

 

Vorige pagina

Caravantest