Een goed begin van uw vakantie

2011 - Sterckeman Starlette easy 420 CP

6 juni 2011

Door Paul Descamps - mei 2011

Sterckeman, bekend vanwege lichtgewicht caravans, brengt een aantrekkelijk model op de markt voor een aantrekkelijke prijs. Een 1.515 euro kostend pakket is nu bij de prijs inbegrepen. Met 1000 kg kan de Starlett easy 420 CP door veel auto’s worden getrokken daarbij nog geholpen door een koetswerk van slechts 2,10 m breed.

Exterieur
Trigano zag het in het verleden in slechts enkele minuten tijd gebeuren: een hagelbui trok over en alle buiten gestalde caravans waren beschadigd.
Vanaf dat moment maakt deze Franse fabrikant alleen nog caravans met een hagelbestendig dak. Voor de wanden van de Starlett easy 420 CP is aluminium buitenplaat gebruikt met een hamerslagprofiel en de wat bolvormige disselkoffer in het voorfront is uit ABS vervaardigd. Het brede deksel geeft een gemakkelijke toegang tot de koffer, waar plaats is voor 2 gasflessen en nog veel meer. Onderaan zijn de breedtelichtjes gemonteerd, door de geringe breedte van het koetswerk kunnen ze door geen enkele tegenligger gezien worden. De 2,10 m breedte maakt dit model natuurlijk interessant om mee te rijden. Het trekkend voertuig slurpt minder dure brandstof uit de tank en de Starlett easy 420 CP laat zich ook nog eens gemakkelijk parkeren.
Onderaan de flanken is een donkere boord, waardoor opspattend vuil minder zichtbaar is. Verder versieren enkele sierlijke decorstukjes de flanken. Al gebruikt Trigano wel de AKS slingerdemper van AL-KO, het chassis maakt Trigano zelf, ze versterken het nog eens met een middenbalk. Boven op het dak zien we een sportieve dakreling. Het heeft geen nut, maar het oogt mooi. Als het puntje op de i heeft de 420 CP een stel schitterende aluminium velgen en mooie, in de gekleurde boord passende, wielkasten.

Interieur
De Starlett easy 420 CP heeft een goed doordachte gezinsindeling op voorwaarde dat het slechts voor 4 personen is. Voor ieder is een volwaardige zit- en slaapplaats aan boord. Aan tafel, voor kleine kinderen misschien wat aan de hoge kant, is ruimte genoeg voor alle ellebogen. Onder de tafel, waar zich de onvermijdelijke wielkast bevindt, staan 4 paar benen (on)gezellig dicht tegen elkaar. Bij iedere indeling moet altijd wel ergens een compromis worden gesloten.
Nu we nog aan tafel zitten, valt ons oog op de prima avond verlichting. Overdag zorgt het grote (optionele) dakluik voor een overvloed aan licht en lucht. Kenmerkend voor in het zuiden gebouwde caravans heeft de Starlett easy grote en open stelbare vensters. Dus ook zonder het dakluik is het nog licht genoeg. Het dakluik helpt ook de temperatuur beheersbaar te houden tijdens (te) warme dagen. Aangezien de fabrikant met deze speciale Sterckeman de prijs en het gewicht laag wil houden is het meubilair redelijk strak gehouden. Hetgeen niet in houdt dat het interieur een saaie boel is. Nee, het warme houtdecor in combinatie met de modern uitgevoerde gordijnen en de mooi getekende kussens zorgen voor een sfeervolle leefruimte. Enkele aluminium stroken op de bovenkastdeuren en de brede handgrepen in dezelfde kleur, daarbij nog de eveneens in aluminium uitgevoerde stootranden op de legplanken zorgen voor voldoende variatie in het interieur. Helaas is in geen enkele, toch vrij grote kasten, een verdeling te bespeuren. Wie handig is kan dat natuurlijk zelf plaatsen. Aan bagageruimte is geen gebrek in de 420 CP. Onder het bed is een kanjer van een koffer en in beide zitbanken is veel plaats. Met de koffer onder het bed is het oppassen geblazen om deze niet te vol te stouwen want het gewicht beïnvloed sterk de druk op de kogel. Het dubbele matras, gedragen door een lattenbodem, kan omhoog gekanteld worden en wordt daarbij ondersteund door een tentstok. Relatief kleine zware bagage moet bij voorkeur in de zitbanken. Ze staan boven de as en het is de ideale plaats voor dit soort materiaal. Tussen de kleerkast en de buitendeur is een lage kast waarin men nog wat andere spullen kwijt kan. Het is gelijktijdig bedoeld om er een tv op te zetten, aansluitingen zijn voorzien. Ben je geen tv-fan dan kan hier optioneel een venster worden ingebouwd, of eventueel een extra legplank worden gemonteerd. De slaapkamer is afsluitbaar met een gordijn en een dakluchter zorgt voor constante ventilatie.

Keuken
Achteraan is een zogenaamde staartkeuken. Meestal vinden we er gewichtige zaken, ze kunnen het gewicht van de bedkoffer wat compenseren, al moeten we dit niet overdrijven want het kan onstabiel rijgedrag veroorzaken. Het 1,20 m brede aanrecht biedt een stuk werkblad, 3 geïntegreerde gaspitten voor niet te kleine pannen, een spoelbak met waterkraan en beide worden afgedekt met een zwarte glazen plaat. Onderaan is een 81 l koelkast, daarnaast zijn 2 diepe- en een besteklade en open legplanken. Tijdens verplaatsingen moeten de schappen leeg zijn want anders vind je de inhoud verspreid over de vloer van de hele caravan. Boven zijn kasten, helaas ook zonder verdeling, hetgeen voor het kleine keukengerief niet praktisch is. Voor de afvoer van keukengeurtjes zorgen het venster en het dakluik.

Badkamer
Zoals we meestal gewend zijn van indelingen met een staartkeuken biedt de ernaast gelegen badkamer veel ruimte. Het vast Thetford wc is gebruiksvriendelijk opgesteld tegen de achterwand. De in een holle vorm uitgevoerde kunststof bovenkast heeft 2 open vakken en 1 afsluitbare. In de hoek staat het wasbakje eveneens uitgevoerd in lichte beige kunststof. Het vormt een geheel met de naar links en rechts doorlopende legplanken. Een kloeke waterkraan met uittrekbare douchekop siert het wastafeltje. Onderaan zien we nog een kastje voor toiletgerief. Handdoek- en wc rolhouder zijn voorzien. Al zijn er geen voorzieningen, behalve de douchekop, de douchebak is goed afgekit.

Tenslotte
Met de Starlett easy 420 CP lanceert Sterckeman een leuke caravan voor een gezin met 1 of 2 kinderen. Door de afmetingen en het gewicht is het een zeer interessante rijcaravan voor lichte trekauto’s. Bovendien is de prijs aantrekkelijk gemaakt met een uitrustingspakket van 1.515 euro dat bij de prijs is inbegrepen.

Informatie en verkoopadressen
Caravan Trading Europe
Latensteinserondweg 4-05
4005 EH Tiel
Tel: 0344 632209
www.sterckeman.nl

Beschikbaar gesteld
CampTech Houten BV
Nieuwe Schaft 1 A-E
3991 AS Houten
Tel: 030 6350969
www.camptechhouten.nl

 

Vorige pagina

Caravantest