Een goed begin van uw vakantie

2009 - Adria Adora 512 UL

1 januari 2011

Door Paul Descamps - Jan. 2009
Inspelend op de vraag van klanten lanceert Adria zijn nieuwste Adora 512 UL. Het is de ideale caravan voor 2 personen die graag wat ruimte hebben, mooi en comfortabel willen wonen en hem zonder angst voor een vlekje of een krasje willen gebruiken.

Exterieur
De nieuwe Adora 512 UL is een mooie verschijning in het straatbeeld. De donker getinte trapeziumvormige ramen zorgen voor een gepaste afwisseling in de witte flanken. Daarbij komt nog de speels opgevatte zijdecoratie met blauwe en zwarte lijnencombinatie. Helemaal onderaan sluit een grijze rok overgaand in de wielkasten het koetswerk af. In het sterk gebogen voorfront is de disselkoffer geïntegreerd, onderaan zijn, op een bijna onzichtbare plaats de breedtelichtjes, geïnstalleerd. Het disselkofferdeksel, ondersteund door een gasdrukveer, verbergt een brede inhoud voor 2 gasflessen, reservewiel en allerlei. In het rechte achterfront zijn de kloeke lichtblokken verticaal op de hoeken gemonteerd. Het derde remlicht zit boven het raam. Voor de verbeterde Adora reeks heeft de fabrikant hagelbestendige polyester buitenbeplating gebruikt, ook voor het dak.

Interieur
Bij het binnenkomen krijg je onmiddellijk zin om op vakantie te gaan. Het interieur, met lichthouten meubelen en crème kleurige decorstukken, schept een luchtige en vrolijke sfeer. De ontwerpers van Adria hebben weer hun beste ideeën uit de kast gehaald om dit nieuwe type op te waarderen.
Aan ruimte is er geen tekort. Bijna de hele lengte van het interieur kan worden benut. Wilt u eens een dansje wagen, geen nood de loopruimte is breed en lang genoeg. Dit is mogelijk door achteraan twee enkele bedden te plaatsen. De voordelen zijn legio. In de eerste plaats zijn het bijna hoofdzakelijk senioren die voor deze indeling kiezen. Met enkele bedden stoort men zijn partner niet bij een nachtelijk uitje en ieder kan een andere dekbed gebruiken. Zonder op en over het bed te moeten kruipen zijn de bovenkasten goed bereikbaar. Niet alleen boven ook onder het matras kan men zonder moeite bij de hele inhoud van koffer en kasten. In de 512 UL worden de matrassen gedragen door een lattenbodem die middels een stel stevige scharnieren en een krachtige veer omhoog kunnen draaien. In één koffer is een klein stukje afgenomen voor de boiler, in de andere voor de elektronica. Dit apparaat heeft men op een soort deurtje geschroefd, klapt men het omlaag dan is er gemakkelijk aan te werken. Dichtgeklapt dient de deur als bescherming.
Tussen de 2 bedden is een nachtkastje met stopcontact, boven ieder hoofdeinde is een lamp en over de volle breedte een open bergvak om nog net het boek in te kieperen voor men in slaap valt. Rondom zijn er bovenkasten en in de hoeken een ronde kast met acrylglas deuren. Daar bevindt zich ook een zachte sfeerverlichting.
Knap gevonden zijn de kleerkasten boven de voeteinden. De kleren hangen er dwars in en er gaat geen extra plaats verloren. Wil men de slaapkamer afsluiten dan kan dat met de schuifdeur. De zitgroep, met comfortabele rug- en zitkussens, nodigt uit om er uren in te vertoeven. De zittingen zijn niet te diep zodat men altijd een ruggensteun heeft. Bij het eten wordt het wat schipperen over wie de tafel het dichtst bij zich krijgt. Ze zou gerust wat breder mogen zijn want nu moet je op het puntje van de zitbank zitten om bij je bord te kunnen.
De bovenkasten zijn prachtig uitgevoerd. De deurtjes en de onderkant in licht houtdecor combineren prima. De afgeronde hoek onder de deur is in vanille kleur , net als de band met daarop de aluminium handgrepen. De hoeken zijn open en bij avond verspreidt de ingebouwde lamp een zacht licht in het zitgedeelte. Voor meer licht zorgt de plafondlamp, daarbij ondersteund door een paar verstelbare lampen tegen de bovenkasten. Overdag is er absoluut geen gebrek aan licht. Jammer dat er aan de rechterkant geen venster is, het zou het panoramisch uitzicht compleet maken. Witte gordijnen voor de ramen en gordijndecorstukken zorgen voor een gezellige zitgroep. Ook hier is de inhoud van de zitbanken, op de voorste na, vrij groot en gemakkelijk bereikbaar. Een stuk is afgenomen voor de vaste watertank. Tussen badkamer en zitgroep is nog een kast om eventueel een TV op te zetten, de aansluitingen zijn voorzien. Daarboven is een kast met sierlijk golvende deuren in acrylglas.

Keuken
Heel breed is de keuken niet, net genoeg om in het aanrecht de gaspitten en de spoelbak in te bouwen. Vooraan is een min of meer driehoekig vlak als werkblad overgebleven. De gaspitten zijn aangepast aan de laatste culinaire kookkunsten, veel gerechten worden in één pan bereid. Adria heeft een brander voor pannen met een diameter van 32 cm voorzien en een kleine. Geïntegreerd in de rand van de spoelbak zien we nog een kleintje gaspit. Dat is handig als men alleen een keteltje moet opwarmen. Onderaan zijn koelkast, 2 laden en een bergvak. De bovenkasten zijn in dezelfde stijl uitgevoerd als in de zitgroep.

Badkamer
De badkamer is bijna geheel uitgevoerd in kunststof met veel kleine ondiepe kastjes. Alleen onderaan de veel water vragende wasbak kan wat meer in de kast. In de hoekspiegels kan je jezelf drievoudig bewonderen. Een douchegordijn is voorzien, de waterkraan dient als sproeier, maar een stortbad nemen is geen aanrader.
Het vast Thetford toilet is gebruikvriendelijk opgesteld. Een handdoekhouder is gemonteerd, kapstokken en wc rol houder is men blijkbaar vergeten.

Tenslotte
De Adora 512 UL beantwoordt ten volle aan de eisen van een comfortabele twee persoonscaravan. Wat niet wegneemt dat de zitgroep kan worden omgebouwd tot bed zodat nog 2 volwassenen het gezelschap kunnen verdubbelen. Decaravan is keurig afgewerkt en het interieur brengt je snel in vakantiestemming.

Informatie Adria Nederland
Calandstraat 17
3316 EA Dordrecht
Tel: 078 6181818
www.adria.nl

 


 

Vorige pagina

Caravantest