Een goed begin van uw vakantie

2010 - LMC Musica 470 E

3 maart 2010

Door Paul Descamps - nov. 2009

LMC MusicaLMC besteedt voor de modellen 2010 extra veel aandacht aan de Musica reeks die net onder de prijsklasse van de Maestro ligt. Dat de Musica goed in de smaak valt bewijzen de 11 types van 5,3 m tot 7,7 m die voornamelijk zijn ingericht voor een stel. Ieder model heeft enkele en vaste tweepersoonsbedden. Wij kozen voor de Musica 470 E met 2 enkele bedden. Met een totale lengte van net geen 7 m en een gewicht van 1350 kg is hij goed handelbaar en door veel auto’s te trekken.

Exterieur
De Musica is hoofdzakelijk herkenbaar aan de rode sierlijn in combinatie met de grijze lijnen. Een brede lichtgrijze band loopt over de gladde aluminium buitenplaat en eindigt vooraan bij de iets donkerder gekleurde hoekstukken van het voorfront. Om praktische redenen zijn de handgrepen vrij hoog geplaatst en houden als het ware het venster in hun greep. De disselkoffer heeft regengootjes om te voorkomen dat het regenwater naar binnen sijpelt. Aan de binnenzijde van het deksel zijn versterkingen aangebracht hetgeen het een zeer stabiele vorm geeft. Helemaal onderaan zijn de bijna onzichtbare breedtelampjes ingebouwd. Achteraan zien we de verschillende achterlichten in de opstaande hoek van de bumper. Het koetswerk wordt gedragen door het AL-KO lichtgewicht chassis dat eindigt met een afgedekte dissel en aan de top een AKS slingerdemper. Voor een prima wegligging zorgen de geknikte as, de schokdempers en de stevige merkbanden. Indien nodig kan men tegen meerprijs het ATC, het elektronisch antislinger systeem van AL-KO, laten monteren. Voor een goede nachtrust zorgen de zware hoeksteunen. Het exterieur is net als het interieur keurig afgewerkt.

Interieur
Een van de bezoekers die tijdens onze trip met de Musica 470 E binnen kwam vond het een caravan om verliefd op te worden. Wij konden het alleen maar beamen. Met spijt leverden we de Musica na de test weer in. Toch heeft de 470 E een ‘doordeweekse’ indeling.
Voorin 2 enkele bedden en achteraan de zitgroep. Daartussen is de keuken en de badkamer. Veel aandacht gaat naar het meubilair met een warme houttekening. Aluminiumkleurige stroken met opgebouwde handgrepen zorgen voor een mooie afwisseling op de kastdeuren. In de hoeken zijn de verbindingen gemaakt met een gebogen kunststofpaneel waarin een uit lamellen bestaande spiegel is verwerkt. Boven de zitgroep, de tafel zit muurvast aan de wand, zijn onder de bovenkasten nog open legvakken te vinden. In de slaapkamer vinden we dezelfde kasten zonder deze legvakken, die zijn hier langs de zijkanten aangebracht.
Misschien goed dat vooraan minder bovenkasten zijn want onder de bijna 90 cm brede bedden zijn een stel koffers, die volgeladen het disselgewicht meer dan gewenst zullen beïnvloeden. Nu we bij de bedden aanbeland zijn kunnen we nog vermelden dat tussen beide een nachtkastje staat en onderaan een opgerolde lattenbodem. Uitgetrokken en met een extra matrasje opgevuld ontstaat er een bed van ruim 2 x 2 m. De bovenkant van de matrassen ligt op 65 cm, gemakkelijk om in en uit het bed te klimmen. Niet alleen de hoogte is een pluspunt, de koudschuim matrassen, gedragen door een lattenbodem, bieden een zalig slaapcomfort. In de linkerkoffer staat een nauwelijks opvallende boiler, de rechterkoffer is vanaf buiten bereikbaar en dient volledig voor bagage. De aan het luik voorbijkomende warme luchtslang is met een metalen bescherming afgedekt en de waterslangen liggen tegen die van de warme lucht.
Terug naar de zitgroep waar onder de kussens nog koffers op bagage wachten. Van de linker gaat een stukje af voor de vaste watertank. Al is de 470 E voor 2 personen bedoeld, van de zitgroep kan nog een bed worden gemaakt en door de achterste losse kussens weg te nemen is er plaats voor vier personen aan tafel. Met die losse kussens hebben de architecten van Munsterland de diepe zitkussens opgelost. Zet er een achter je rug en de zitbank heeft een normale diepte. Bij avond valt en slechts wat flauw licht op tafel van de twee spots in het baldakijn aan het dakluik. Van de twee andere schijnt het beetje licht naast de tafel. De bediening van de lampen gebeurt met één enkele schakelaar met 4 functies. Voor de spotlampen is een eigen schakelaar voorzien.

Keuken
We mogen de keuken gerust het pronkstuk van het interieur noemen. De mooie kleurcontrasten maken er een frivool geheel van. Onder en boven hebben deuren en laden een eierdop kleur, de koelkast is in spiegelend zwart uitgevoerd, het aanrecht in een licht krasvrij materiaal waarin spoelbak en kookvuren onder een lichtgrijze plaat verborgen zijn. Dan nog de houten zijkanten en de zilverkleurige afzuigkap om het geheel fraai te completeren. Een van de bovenkasten heeft een legplank, in de andere had er ook een mogen zijn, dat verdeelt beter de inhoud. Onderaan hebben we een bestek-, een pannenlade en een deur omdat er vanwege de wielkast te weinig plaats is. Beide metalen filters van de afzuigkap kan men eenvoudig uitnemen om af te wassen.

Badkamer
De badkamer is net groot genoeg om je te wassen en te kleden. Er is zelfs nog redelijk wat plaats om allerlei toiletgerief op te bergen. Tegen 2 wanden achter het in de hoek geplaatst wasbakje zijn grote spiegels gemonteerd. Je kan je er helemaal in bewonderen, eveneens de plezierige effecten van de verviervoudiging van het wasbakje en de zuil voor bekers en ander klein gerief. Naast het vaste Thetford toilet is achter een witte glazen deur een kast met vakje voor het kleine toiletgerief. Er zijn zomaar eventjes 4 kapstokken en bergvakken in draad waarin spullen onderweg kunnen blijven liggen.

Tenslotte
De Musica 470 E is een mooie verschijning, maar wat nog belangrijker is is het smaakvol ingerichte interieur. Koppels die er regelmatig op uit trekken vinden een goede rijcaravan met genoeg leefruimte om zowel een winter- als een zomervakantie aangenaam door te brengen.

Wat vond mevrouw ervan?
-Ze is een kruiswoordpuzzel fanaat en was niet zo gelukkig met de avondverlichting
-Buiten dat was ze zeer enthousiast over het hele interieur van de Musica 470 E

LMC Campers en Caravans NL
Postbus 20
7480 AA Haaksbergen
Tel: 053 5737435
www.lmc-caravan.com
 

Vorige pagina

Caravantest