Een goed begin van uw vakantie

2012 - Adria Astella 472LU

1 januari 2012

Door Paul Descamps - januari 2012
Nieuw van Adria is de Adria Astella, een model dat is afgeleid van de Adora Supreme. Voorlopig bestaat de reeks uit drie types: de 472 LU, de 492 UP en de 563 PT. Drie indelingen met als voornaamste verschil de bedden, een Frans bed, stapelbed en vast bed ofwel twee enkele bedden zoals bij de 472 LU, waar wij ons oog op hebben laten vallen.
Het is een caravan gemaakt voor 2 personen met twee enkele bedden en achterin een comfortabele zitgroep. Met het grijs witte koetswerk is het bepaald geen onaardige verschijning op de weg.

Exterieur
Qua vorm is de Astella vergelijkbaar met zijn broeders. In tegenstelling tot de basis serie heeft de Astella een hagelbestendiger dak en gladde polyester wanden. De zijwanden zijn zilverkleurig en voorzien van donker grijze en blauwe decorstrepen. Voor- en achter zijn de fronten in wit uitgevoerd. Grote rode lichtblokken zorgen voor goede zichtbaarheid, de laag geplaatste breedtelichtjes op het voorfront stellen niet veel voor.
Het kofferdeksel gaat ver open en grote gasflessen omwisselen gaat op deze manier uitstekend. Naast de tweedelige buitendeur is een uitmonding van de Truma verwarming. Op frisse avonden zorgt het voor een aangename temperatuur in de voortent. Bovendien helpt het bij het drogen van natte kleding. De donkere trapezium vormige ramen geven een modern cachet aan de Astella en de optionele aluminium velgen zetten de punten op de i.

Interieur
Het interieur wijkt een beetje af van wat we van Adria gewend zijn. Witte vlakken en houtdecor wisselen elkaar smaakvol af en het strak gehouden meubilair zorgt voor een moderne toon zonder in het extreme te vervallen. Bovendien geeft de combinatie van wit en hout een ruimtelijke indruk. Maar het is niet alleen een indruk er is werkelijk genoeg ruimte om te bewegen.
Er van uit gaand dat de Astella 472 LU is gemaakt voor een echtpaar dan is er voldoende plaats in de keuken en de zitgroep. De banken zijn comfortabel en groot genoeg voor een behaaglijk dutje en de blinkende witte tafel is ruim genoeg om met 2 personen aan te eten. Het tafelblad wordt gedragen door een kloeke hydraulische poot. De verhouding tafel/zittingen is goed berekend en de achterste zit is niet te diep wat zich vertaalt in een goede rugsteun.
In de zitbank naast de kachel vinden we het elektronisch hart van de Astella 472 LU evenals de aansluitingen voor een batterij. Schakelaars, lichtjes en LED’s voor sfeerverlichting zijn bijna niet te tellen. Gelukkig zijn boven de tafel drie lampen in het baldakijn geïnstalleerd zodat ook de kleine lettertjes zichtbaar zijn. Knap gevonden zijn de geïntegreerde spotlampen in de hoeken, ze klappen uit en draaien in alle richtingen. De forse bovenkasten hebben onderaan sterk afgeronde hoeken, helaas zijn er geen schapjes te bespeuren.
‘s Avonds is er voldoende licht maar ook overdag hebben we daarover niet te klagen. De zitgroep wordt omgeven door drie vensters en het panoramisch dakluik draagt meer dan een steentje bij. Boven de Truma verwarming, grenzend aan de zitgroep, zijn twee laden onder een wit afdekblad. We zien er de draaibare arm voor een vlakscherm tv met alle aansluitingen. Dan valt het op dat de klassieke kleerkast ontbreekt. In de Astella 472 LU zijn twee kleinere kasten boven de voeteinden van de bedden gemonteerd. Ze zijn diep en hoog genoeg, maar we hadden ze graag wat breder gezien. 50 cm is niet veel voor een jas op een hangertje.
Vooraan zijn twee enkele bedden van ongelijke lengte. Slaap je liever wat dichter bij elkaar of is het langste bed te kort dan kan men tussen beide bedden een lattenbodem uittrekken en opvullen met bijgeleverde kussens om een bed van meer dan 2 m lang te creëren.
De hoofdeinden van de lattenbodems zijn beweegbaar, handig als je nog wat wil lezen in bed. Middels een wat zwak uitgevoerd veersysteem kunnen de lattenbodems met matrassen en al omhoog kantelen. Optioneel zijn hoezen voor de matrassen in dezelfde kleur als de afstandschotten. In alle koffers onder de bedden en zitbanken zien we onmisbare ventilatiemogelijkheden. Vooral in de winter is de aanvoer van verse koude lucht vanaf de onderkant noodzakelijk. In de slaapkamer vinden we talrijke lichtpunten waaronder de uitklapbare spots en verlichte hoeken van de bovenkasten.

Keuken
Rondom het venster en de hele wand tussen bovenkast en aanrecht is bekleed met een gemakkelijk schoon te maken witte, matte kunststof plaat. De lichtband net boven het aanrecht is een leuke vondst. Het aanrecht en de zijwand zijn in wit uitgevoerd, het meubelgedeelte in hout. Jammer dat slechts een deel van de flinke bovenkasten een schapje heeft. Onderaan staat de koelkast, 2 laden en een kast met neervallend deurtje. In het aanrecht is een gasstel met 2 branders waarvan één voor zeer grote pannen. Het derde gasbrandertje is geïntegreerd in de spoelbak.

Badkamer
Adria heeft de Astella uitgerust met de Adria Ergo. Het is een knap stukje vakmanschap. Bij het openen van de badkamer kijken we op een wit/grijs gekleurde zuil met randverlichting en de douchekraan. De sproeikop verbonden met een flexibele slang hangt ernaast. De beklede wielkast doet dienst als zitje. Aan de linkerkant is een vast Thetford toilet en de wand erboven wordt in beslag genomen door 2 spiegelkasten. Daaronder, eveneens bekleed met een spiegel, staat het opgeklapte wastafeltje. Het is vierkant en klapt omlaag boven de wc. Knap gevonden en plaats besparend! Kapstokjes, handdoek- en wc rolhouder is men blijkbaar vergeten. Gelukkig heeft men er wel aangedacht alle voegen en hoeken keurig dicht te kitten.

Tenslotte
Zoals we van Adria gewend zijn is de Astella 472 LU keurig afgewerkt. Het interieur is modern en gezellig ingericht. Bij avond zorgen de kwistig rondgestrooide lampen voor een aangename sfeer. De buitenkant is hagelbestendiger, dat kan een voordelige verzekeringspremie opleveren.

Inlichtingen en verkoopadressen
Adria Benelux
Calandstraat 17
3316 EA Dordrecht
Tel: 078 6181818
www.adria.nl

 

Vorige pagina

Caravantest