Een goed begin van uw vakantie

2014 - Adria Adora 512 UP

10 oktober 2014

Oktober 2014 - Willem Laros

Adria Adora 512 UP: een plaatje
Misschien wel de mooiste Adria ooit. Zei ook een langskomende bezoeker, die een blik in de Adora 512 UP wierp. Ik kreeg na binnenkomst de neiging hem gelijk te geven. En waar ‘em dat in zit? Laten we daar eens even voor gaan zitten.
De nieuwe Adora. Als ik deze bij Tak Caravans in Rucphen aan het bewonderen ben komen net de nieuwe folders binnen. Daarin lezen we dat er tien modellen zijn: van de 462 UP tot en met de 613 HT. Verkrijgbaar in vijf interieurkleuren, waar het de bekleding betreft. De caravan die wij hier nader bekijken is voorzien van de bekleding Pure Brightness, een kunstleer dat bijzonder prettig aanvoelt.

Ruimte
De Adora 512 UP is een pracht van een indeling voor twee mensen die graag reizen en toch binnen - op slechte dagen, of in de winter - wat ruimte willen. Bij binnenkomst heb ik in eerste instantie het idee dat ik in een 250 cm brede caravan stap, maar niets is minder waar: 217 cm breed (binnen) is deze caravan ‘slechts’, bij een buitenbreedte van net geen 230 cm. Wat een ruimtelijke indruk geeft dit interieur!
Wonen gebeurt aan de voorzijde, waar zich een bijzonder comfortabele rondzit bevindt. Met een losse tafel op één losstaande, centrale en in hoogte verstelbare poot. Boven deze zithoek bevindt zich een enorm panoramadak, dat open kan en natuurlijk voorzien is van hor en verduistering/zonwering. Op de camping levert zo’n raam een geweldige hoeveelheid daglicht op, zelfs op de somberste dagen. En al die vogeltjes rondom de caravan: horen konden we ze al, maar zien komt daar nu bij. Binnen zitten, maar je buiten wanen: geweldig!
Tegenover de deur is de keuken, met een strak, rechthoekig blad. Drie gaspitten, spoelbak en voldoende plek voor koffiezetter en waterkoker. Opmerkelijk: ook de spoelbak heeft rechte hoeken: komt er een einde aan de ronde, soepele lijnen en keren we terug naar meer ‘duidelijke’ vormen? Van mij mag het en bovendien: het ‘staat’ deze Adria bijzonder goed.
Zicht op het koken houd je dankzij een mooie LED-strip onder de bovenkastjes. Dat zijn er twee, maar ze worden afgesloten met één reusachtige klep. Twee had gemogen van mij: het praktisch voordeel van één klep ontgaat mij, maar het staat wel mooi. Links en rechts onder de kastjes is een stopcontact aangebracht. Net als bij het hoofdeinde van het tweepersoonsbed en bij de zithoek. Anno 2015 ‘leven’ we immers geen minuut zonder oplaadbare apparatuur.

Proviand
Onder het keukenblad twee enorme laden met soft close en op de grond een luik. Naast de keuken de enorme Thetford koelkast (vriesvak, grote bodembak voor pakken en flessen: ruimte voor 9 x 1,5 liter flessen). Ruimte om proviand mee te nemen is er dus ruim voldoende.
Naast de deur is een televisiekastje geplaatst. Door de televisie aan de standaard te bevestigen kan deze vanaf de zithoek, maar ook vanuit het bed worden bekeken: heerlijk! Hiernaast een wat bescheidener hangkast, met daaronder de Truma verwarming.
De badkamer, met douche en een slim, vrij vlak opklapbaar wastafeltje, is door Thetford uitgerust met een toilet. En ook het bed is niet ‘zomaar’ een tweepersoonsbed. De rug kan een stukje omhoog, en de ruimte eronder is goed bereikbaar voor de eerste helft: het bed kan namelijk voor de helft omhoog worden geklapt. Het andere deel van de bergruimte onder het bed is bereikbaar via het buitenluik. De boiler, ook onder het bed is – eindelijk, eindelijk… - voorzien van een bescherming tegen rondvliegende bagage. Zo eenvoudig dat je je afvraagt waarom niet over elke Truma boiler standaard een dergelijke bescherming is aangebracht.
Ik vind deze Adria Adora 512 UP werkelijk een prachtige, en ook goed doordachte caravan. Zelfs in de showroom valt al op hoe fijn zo’n panoramavenster is. De brede vensterbank leent zich voor het neerzetten van gezellige dingen, of het boek dat je aan het lezen bent. De voorwand en de zijwanden naast het panoramavenster zijn voorzien van indirecte verlichting, evenals de kastjes boven het bed. De verlichting wordt verder verzorgd door mooie LED-spotjes. Luidsprekers zitten er ook al in. En kijk ook eens naar die afdichting van het wiel, waardoor er één rechte ‘rail’ voor de tochtstrip ontstaat. Ja, dit is waarachtig een caravan om verliefd op te worden…

Adria Benelux BV, tel: 078 6158724
www.adria.nl en www.adria-mobil.com

Vorige pagina

Caravantest